Communicatie

VIEDOME COMMUNITY

Een community of buurtplatform staat voor een actief leven in de buurt. Zij verhoogt de sociale deelname onafhankelijk van de levensstijl van de betrokkenen. Door toegankelijke en laagdrempelige activiteiten wordt de zelfstandigheid en zelfredzaamheid bevorderd. 

VIEDOME COMMUNITY

De meeste mensen wensen zo lang als mogelijk te blijven wonen in hun eigen sociale omgeving. Het doel van een community is steeds om de autonomie en zelfredzaamheid in de eigen omgeving te bevorderen.
Via de VieDome community kan men samen met familie, vrienden, dienstverleners, vrijwilligers en maatschappelijke organisaties een netwerk creëeren in de eigen omgeving die enerzijds de sociale participatie verhoogt en anderzijds de medische en verpleegkundige zorg in de buurt optimaliseert.
Via een scherm in de woonkamer hebben gebruikers op een laagdrempelige manier toegang tot het aanbod van sociale actoren en dienstverleners; allemaal via een uniform communicatie- en coördinatiekanaal.

EENVOUDIGE BEDIENING

Alle deelnemers zijn verbonden via de VieDome community. Dit geeft u eenvoudig toegang tot uw eigen netwerk. Door pictogrammen op het scherm aan te raken, kunnen de verschillende functies  gebruikt worden.
De gebruiker heeft geen voorkennis nodig. Afhankelijk van eventuele beperkingen kunnen symboolafmetingen, kleurcontrasten of de complexiteit van de functies worden aangepast.

EXTERNE ONDERSTEUNING

Een VieDome community biedt verschillende functies aan zoals bijvoorbeeld een kalender met herinneringen. Bij zorg voor andere mensen is het immers handig om kalenderfuncties op afstand te kunnen beheren.

BEELDBELLEN

Beeldbellen of videotelefonie is een bijzondere vorm van communicatie door zijn persoonlijk karakter. Het wordt steeds meer gebruikt en enorm gewaardeerd door onze klanten. Idealiter zijn alle buurtactoren te bereiken via beeldbellen.
Beeldbellen maakt het mogelijk om zorg op afstand te verlenen, dit in samenwerking met verpleegkundigen, mantelzorgers of een zorgcentrale voor personenalarmering.

EENVOUDIG OPSTARTEN

SMART CARE SOLUTIONS kan naast de software ook optioneel hardware voorzien voor uw organisatie. Wij ondersteunen en adviseren u graag bij elke stap om uw eigen community te bouwen; we beschikken ondertussen over internationale ervaringen uit projecten in België, Nederland en Duitsland.