Gezondheid

HandTutor ™

De HandTutor™ van MediTouch is een apparaat voor ergo- en fysiotherapie dat functionele fijne motorische vinger- en polsoefeningen alsook revalidatie van de hand mogelijk maakt. Het systeem bestaat uit een ergonomische draagbare handschoen en speciale revalidatiesoftware voor fysiotherapie. Hierdoor kan de therapeut  werken binnen het  bewegingsvermogen van de patiënt.

De HandTutor™ kan worden gecombineerd met functionele elektrische stimulatie (FES) om het actieve bewegingsvermogen te vergroten door geassisteerde actieve oefeningen. Het verbetert het fijne motorische, sensorische en cognitieve bewegingsvermogen door gecontroleerde fysiotherapie van de hand.

De biofeedback handschoen zorgt ervoor dat de patiënt gemotiveerd en uitgedaagd wordt om intensief te oefenen. De bewegingsinstructies en feedback gegeven door de speciale revalidatiesoftware voorkomt de ontwikkeling van ongewenste en compenserende beweging van het gewricht en zorgt voor een betere uitvoering van functionele taken.

Het systeem wordt wereldwijd gebruikt door verscheidene toonaangevende centra voor ergo-en fysiotherapie en is CE alsook FDA gecertificeerd.