Gezondheid

ArmTutor ™

De ArmTutor™ zorgt voor  individuele oefening van de elleboog of schouder alsook van de combinatie van beide tezelfdertijd. Het systeem biedt gedetailleerde trainingsinstructies en precieze feedback over de trainingsprestaties en vooruitgang van de patiënt. Gecontroleerde oefening van verscheidene gewrichten binnen het normale bewegingspatroon voorkomt de ontwikkeling van ongewenste en compenserende gewrichtsbeweging en zorgt voor een betere uitvoering van functionele taken.

De ArmTutor™ kan worden gecombineerd met functionele elektrische stimulatie (FES) om het actieve bewegingsvermogen te vergroten door begeleide actieve oefening te introduceren. Bovendien kan de ergotherapeut en fysiotherapeut functionele taken samen met de bewegingsbiofeedback van de ArmTutor™ instellen, zodat de patiënt wordt aangemoedigd een combinatie van arm- en handoefeningen te gebruiken. De bewegingsinstructies en feedback gegeven door de speciale revalidatiesoftware voorkomt de ontwikkeling van ongewenste en compenserende beweging van het gewricht en zorgt voor een betere uitvoering van functionele taken.

Het systeem wordt wereldwijd door vele toonaangevende centra voor fysiotherapie en ergotherapie gebruikt en is CE en FDA gecertificeerd.