Gezondheid

LegTutor ™

De LegTutor ™ bestaat uit een ergonomische, draagbare brace.  De innovatieve technologie maakt het mogelijk om de onderste extremiteit  te oefenen van de heup en knie; gebruik makend van individuele gewrichten alsook bij het uitvoeren van functionele taken.

De LegTutor™ wordt door de therapeut gebruikt voor zowel oefeningen met als zonder gewichten. Het systeem maakt een reeks biomechanische evaluaties mogelijk, waaronder actief en passief bewegingsbereik van het gewricht. Hiermee kan de therapeut een uitgangspunt van bewegingscapaciteit meten en de voortgang documenteren en rapporteren.

De Leg Tutor™ maakt gebruik van krachtige revalidatiesoftware waarmee u de oefening kan aanpassen aan het bewegingsvermogen van de patiënt. De biofeedback zorgt ervoor dat de patiënt gemotiveerd en uitgedaagd wordt om intensief en gecontroleerd te oefenen. De revalidatiesoftware geeft bewegingsinstructies en feedback die de ontwikkeling van ongewenste en compenserende gewrichtsbeweging voorkomen en zorgt voor een betere uitvoering van functionele taken.

Het systeem wordt wereldwijd door vele toonaangevende centra voor fysiotherapie en ergotherapie gebruikt en is CE en FDA gecertificeerd.