Gezondheid

BALANCE TUTOR ™

Veilige reactieve respons training voor physische revalidatie. Met de Balance Tutor is zowel proactieve als reactieve respons training mogelijk; en dit zowel  vanuit stand of in beweging.

BAANBREKEND CONCEPT

Dankzij de nieuwe technologie van de Balance Tutor kan de therapeut posturale verstoringen, zoals het uitglijden of struikelen, creëren. De geavanceerde technologie maakt gebruik van de beweging van het platform in een mediale/laterale en voorwaartse/achterwaartse richting terwijl de patiënt staat, wandelt of loopt.

De therapeut kan hierdoor focussen op individuele oefeningen met betrekking tot  houdingsregulatie en dit in een specifieke bewegingsfase. Hierdoor heeft men een breed scala aan fysiotherapie-indicaties.

Het is het enige revalidatiesysteem dat gebruik maakt van een geavanceerde gepatenteerde 4D-tredmolen, meerdere kracht- en bewegingssensoren en aangepaste motiverende videogames.

DOELGROEPEN

  • Senioren (Valpreventie / Evenwicht en krachttraining).
  • Neurologische revalidatie (Beroerte / Hoofd verwondingen) / Ruggenmergletsel / Multiple sclerose / Hersenverlamming / Ziekte van Parkinson / Zenuw letstel)
  • Orthopedische revalidatie (Gewrichtschirurgie / fractuur / Amputatie / Prothetisch / Spierzwakte / Ligamentverstuiking / Spier- / peesstam)
  • Vestibulaire revalidatie (Vertigo en duizeligheid veroorzaakt door vestibulaire systeemstoornissen)
  • Onderzoek
  • Sportgeneeskunde

WAT ONTBREEKT ER IN TRADITIONELE FYSIEKE REVALIDATIE?

Traditionele fysieke revalidatie is voornamelijk gebaseerd op proactieve training (zelf-geïnitieerde acties). Klinisch onderzoek heeft aangetoond dat naast proactieve training, ook reactieve training nagestreefd dient worden. Traditionele hulpmiddelen en methoden kunnen eenvoudigweg niet worden gericht op reactieve respons training vanwege grote veiligheidskwesties en een gebrek aan verfijnde op maat gemaakte behandeling.

WAAROM LEIDT DE BALANCETUTOR EEN NIEUW TIJDPERK IN?

De unieke technologie van het systeem maakt voor het eerst reactieve controlerespons mogelijk tijdens stand, wandelen of lopen. Dit wordt niet behandeld in de traditionele praktijk. Samen met proactieve training zorgt het systeem voor een optimale revalidatie en herstel.

WAT IS POSTURALE VERSTORING?

Een posturale verstoring is een plotselinge verandering in omstandigheden die de lichaamshouding verwijdert ten aanzien van het evenwichtspunt.

WAT IS REACTIEVE POSTURALE CONTROLERESPONS?

Reactieve posturale controlerespons is een automatische reflex, die geïnitieerd wordt door elke onverwachte posturale verstoring, om het evenwicht te bewaren en die verbeterd kan worden door oefeningen; bijvoorbeeld een compenserende stap zetten na het uitglijden of struikelen.