Veiligheid

SENSORBEWAKING

AAL thuisnoodoproep systemen zijn meer dan alleen een alarmknop. Deze Intelligente systemen herkennen zelfstandig gevaren zoals een val en melden deze op een flexibele manier aan de familie, de buren, de mantelzorger, de thuiszorgdiensten of de noodoproepcentrale.

DE VIECONNECTOR

De VieConnector is de centrale besturingseenheid waarop men sensoren kan aansluiten. Deze betrouwbare basiseenheid heeft de meest geavanceerde functies; zelfs akoestische oproepen om hulp kunnen een alarm activeren. Het systeem is eenvoudig en snel te installeren zonder voorafgaande kennis.
U kan het volledige potentieel van een VieConnector benutten door ook gebruik te maken van sensoren. Denk na over de dagelijkse problemen van een persoon; indien u het probleem via sensoren kan detecteren en meten, vinden we de juiste sensor voor u. 

ALARMEN FLEXIBEL AFHANDELEN

Alle berichten kunnen flexibel worden ontvangen, afhankelijk van de configuratie van uw zorgconcept: in de woning zelf, binnen het gezin, naar de verpleegafdeling, op hetzelfde moment, de een na de ander, volgens schema’s, naar een mobiele telefoon, naar een eigen zorgloket of naar een algemene zorgcentrale. 

ACTIEVE & PASSIEVE ALARMERING

Klassieke thuis-noodoproepsystemen vereisen een actieve actie van de betrokken persoon; deze moet het alarm zelf activeren. Wij beschikken hiervoor over veel verschillende oplossingen, afhankelijk van de locatie en eventuele beperkingen van de cliënt.
Bij passieve alarmen herkent de technologie zelfstandig een nood- en gevaarsituatie; zo wordt automatisch hulp ingeroepen zonder enige actie van de betrokken persoon.

ACTIVITEITSMONITORING

Soms wenst men gewoon te weten of alles goed gaat met een persoon. Hiervoor kan men een dagelijkse routine activiteit nagaan, zoals b.v. het stroomverbruik bij het koffiezetten of het openen van de koelkastdeur. Indien hiervan geen melding wordt waargenomen dan wordt een derde persoon geïnformeerd om na te gaan of alles ok is. 

SCENARIO MONITORING

Sommige problemen kunnen alleen worden gedetecteerd als meerdere waarnemingen van sensoren gelijktijdig worden gemeld. Dit kan helpen om potentieel gevaarlijke situaties of gedrag te identificeren.